De sărbători, cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor, fie că este făcut în casă, fie că este comandat sau cumpărat din magazine.
În general, acest desert iubit de către români este mâncat în general de Paște și de Crăciun, dar cum ar trebui el păstrat?
Apreciat de toată lumea, cozonacul este foarte îndrăgit datorită aluatului și aromei. El poate fi făcut în foarte multe feluri, dar cozonacul are, întotdeauna, multe secrete, pe care nu toate gospodinele le cunosc.
Unul dintre cele mai importante lucruri în ceea ce privește cozonacul este ca acesta să respecte cât mai aproape rețeta tradițională. Totodată, modul și locul unde depozităm cozonacul contează foarte mult.
O soluție pentru a păstra cât mai mult timp cozonacul este ținerea acestuia la frigider, potrivit impact.ro.
Cozonacul se învelește în hârtie sau într-un prosop curat și se pune la frigider pentru că temperatura scăzută va păstra și aromele proaspete pentru mai mult timp.
Învelirea cozonacilor este importantă, pentru că lăsați descoperiți, aceștia se vor usca rapid.